• stopzetten
  • stoppen
  • blokkeren
Matt
Artikel bijgewerkt door Matt 3 months ago - 3 leestijd

Hoe kan ik mijn kaart blokkeren bij fraude of verlies?

Als je je kaart bent verloren of een transactie op je rekening hebt gezien waarvoor jij niet verantwoordelijk bent, raden we je aan om je kaart te blokkeren.

Als je je kaart definitief blokkeert, kun je geen transacties meer uitvoeren met deze kaart en zal je deze opnieuw moeten activeren. Je rekening blijft echter wel geopend.

Om je kaart te blokkeren ga je naar je online klantenzone of je Nickel app:

• Klik op het tabblad “KAART”.
  • Onder de rubriek “Veiligheid”, klik op “MIJN KAART BLOKKEREN”.
  • Kies de reden voor het blokkeren van je kaart: Frauduleuze kaart, verloren kaart of gestolen kaart.
  • Bevestig de blokkering.

Als je geen toegang hebt tot je online klantenzone of je Nickel App:

• Bel ons toegewijde nummer op 02 891 29 89

Je kunt ook contact opnemen met de klantendienst op 02 891 29 80 om je kaart te blokkeren.

Raadpleeg dit artikel om je Nickel kaart te vervangen nadat je je kaart hebt geblokkeerd.

Het blokkeren van je kaart betekent niet dat je rekening wordt afgesloten. Je kunt nog steeds gebruik maken van de diensten van Nickel om te betalen en betaald te worden. Toekomstige domiciliëringen en betalingen zullen worden afgeschreven.

Kun je het antwoord op je vraag niet vinden?
Neem contact op met de klantendienst